Skip to main content

Over de Waarmakerij


Het idee voor De Waarmakerij is ontstaan door een reeds bestaand initiatief in Nijmegen. Dit heeft mij enorm geïnspireerd door het gedachtegoed rondom sociale overwaarde.

Bij sociale overwaarde is er voldoende van alles, maar het is alleen niet goed verdeeld. De een heeft iets dat voor hem geen waarde heeft, terwijl dat voor de ander heel waardevol kan zijn. Daarnaast gaat het uit van een basisgedachte van medemenselijkheid. Dat ieder mens wil klaarstaan voor een ander en wil helpen als hij dat kan.

Sociale waarde gecombineerd met medemenselijkheid zorgen ervoor dat je dingen voor elkaar krijgt. 

 

Vanessa Holtkuile

Ik, Vanessa Holtkuile, ben geboren en getogen Sallandse. Mijn passie is om de wereld een stukje mooier te maken om in te leven door de ideeën, wensen en dromen van mensen te helpen realiseren die daaraan bijdragen. Hiervoor moet je kennis hebben van wat er allemaal is, zodat je dit kan benutten en slim kan verbinden.

Door het ontmoeten van nieuwe mensen raak ik elke keer weer geïnspireerd, kom ik tot nieuwe inzichten en zie ik kansen om te versterken en verbinden.

Binnen De Waarmakerij kan ik mijn passie waarmaken en daarmee anderen blij maken.

Vanessa Holtkuile van de Waarmakerij in Raalte

LUISTEREND OOR

Het delen van de ideeën, wensen en dromen met een ander is de eerste aanzet om het waar te maken. Je krijgt je plan helderder en merkt aan de reacties hoe men naar je plan kijkt en soms denken mensen spontaan al met je mee. Praat er in ieder geval over en deel ze!

Dit kan natuurlijk met iemand uit je naaste omgeving, maar je kunt ook geheel vrijblijvend een afspraak maken voor een gesprek. De Waarmakerij staat open voor elk idee!

MEEDENKEN & VERBINDEN

Tijdens het vrijblijvende gesprek denkt De Waarmakerij  mee om je idee, wens of droom te versterken, zodat jij deze kan waarmaken. Als er hulp nodig is dan kijken we samen welke hulp dit is en hoe we jij in contact komt met deze hulpbronnen. Op deze manier kun je zo snel mogelijk verder.

IDEEËN, WENSEN EN DROMEN VERTALEN NAAR EEN PLAN

Een plan schrijven geeft vorm en dat is belangrijk als je anderen mee wilt krijgen. Dit geldt voor alle mensen en organisaties die je willen helpen bij het realiseren van je idee als mensen die je financieel willen steunen.

illustratie van lampje, heb je een idee? de Waarmakerij in Raalte helpt je verder

Bij De Waarmakerij kun je terecht om je ideeën, wensen en dromen tot leven te brengen.

FINANCIËLE ONDERSTEUNING NODIG?

Vaak zijn er gelden beschikbaar voor mooie initiatieven. Ook zijn er platforms voor het opzetten van een crowdfunding actie. Het loont dus altijd de moeite om te kijken of er ook gelden beschikbaar zijn voor jouw plan.

Door een scan van De Waarmakerij krijg je zicht op deze mogelijkheden. De kosten voor deze scan bedragen € 500,- excl. BTW.

ZICHTBAARHEID

Je bent ‘vol’ van je plan en wil ermee verder! Dan wil je dat graag aan iedereen laten weten. Of misschien zoek je nog wel mensen die je kunnen helpen met het verder uitwerken van je plan of zoek je materialen of een plek.

Via de communicatiekanalen en het netwerk van de Waarmakerij krijgt je idee of initiatief meer zichtbaarheid en is de kans groter dat je hem waar kan maken.

ZELF DOEN!

Door het delen en uitwerken van je idee, wens of droom merk je ook of je er echt tot in je tenen blij en enthousiast van wordt. Dit is belangrijk, want uiteindelijk ben jij zelf verantwoordelijk voor het waarmaken ervan. Anderen willen je meestal wel helpen, maar jij gaat ermee aan de slag!

IDEEËN WAARMAKEN?Zullen we dat samen doen?